Download Managers for Linux

Elbette download yapıyorsanız bir indirme yöneticisine ihtiyacınız oluyordur. Windowsta klasik olarak bilinen download managerlardan bazıları flashget, idm, fdm vb. Fakat birçok yazılım firmasının yaptığı gibi bu firmalarda linux kullanıcılarını düşünmemiş. Bilgisayarınıza wine kurarak bu yazılımları elbette çalıştırmak mümkün fakat ben doğrudan çalışacak yazılımlar kullanmak varken emulatör üzerinden indirme gerçekleştirmek isteyen biri değilim.

Büyük boyutlu indirmelerde download manager ı doğru kullanırsanız zamandan tasarruf edersiniz. Çünkü;

1) Kaldığı yerden devam edebilme özelliği,

2) Paralel birden fazla indirmede hız ayarlaması, zamanlama ve gruplama,

3) Multi-connection yardımıyla (dosya sunucusunun iznine bağlı) dosyayı farklı yerlerden başlamak suretiyle aynı anda 1 den fazla bağlantı ile indirme(indirme süresi üzerine oldukça etkili tabi ağ trafiğinizin uygunluğu önemli)..

avantajlardan sadece bazılarıı.

Jdownloader axel, MultigetKGet, uGetFatRat linux platformu için kullanabileceklerinizden sadece bazıları. Bunlar arasından kullanışlı bulduklarım Jdownloader, Multiget(eski olmasına ragmen halen iş görüyor), uGet (aria2 ile multiple-con. özelliği kazandırıldığında).

eğer konsol üzerinden indirme işlemleri yapmak isterseniz bunun için wget ya da axel gibi programlardan yararlanabilirsiniz. Eğer benim gibi konsol delisi iseniz wget her işinizi görüyor(cookies işlemlerinden multiple-con. a kadar)..

 

ss-2009.08.22-18.10.29

multigetxubuntu1

uget-1-10-4-ubuntu-13-10-main-window_20140305_1515133781

Share